Logo
  • Tack!!! Vilken föreställning, gästerna hade inte varit med om något liknande och då har de varit med om mycket fint. Totalt maxat! Tommy
    Thorskogs Slott, St James's VIP-kväll

GFF tog SilverJupitern i Montreal

Med ett musikfyrverkeri i kollossalformat tog sig FyrverkeriFabriken nästan till toppen i världens största och finaste fyrverkeritävling, ”L’international des Feux Loto-Quebec” som hölls för 32:a året.

Näst bäst i världen alltså!

En jury på 19 personer bedömer kriterier såsom musiksynkronisering, färger och teknisk perfektion. Fyrverkerifabrikens fyrverkeri hade temat ”Joie de Vivre” och prisades för att vara ett väl genomfört tema med ett starkt och varierat soundtrack, kreativ design och mycket bra kvalitet på pjäserna. Ricasa från Spanien  vann med en hårsmån tack vare en massiv komplexitet med inte mindre än 8000 pjäser. Detta gav ett väldigt detaljrikt fyrverkeri. 

Martin och Fyrverkerifabriken har varit på tävlingen i Montreal tre gånger. Förra gången var 2010 då det också blev en Silverjupiter. Totalt har Fyrverkerifabriken tagit 25 guldmedaljer och många andra priser i olika tävlingar världen runt.

 Fyrverkerifabriken hade skickat ett lag av 10 personer som med hjälp av ett 15 man starkt lokalt team riggade upp fyrverkeriet på 5 dagar.

Fyrverkeriet innehöll över 5000 individuella pjäser.

Video:
http://dai.ly/x4mma21

Kanadensisk artikel om vinnarna:
http://info-culture.biz/2016/07/31/ledition-2016-de-linternational-des-feux-loto-quebec-de-la-ronde-decerne-ses-jupiters-a-lespagne-la-suede-et-la-suisse/#.V6BNOpOyNBc